Vanliga frågor
Varor med kort datum, säljs de billigare?
Vi sänker ner varor i samband med att de närmar sig bäst före datum, oftast samma dag eller någon dag före. Alla varor vi sänkt ner går utmärkt att äta nära och efter bäst före datum. Varor med sista förbrukning bör man dock inte äta efter sista förbrukningsdatum.
Tips: Tänk på att frysa in varor om du inte hinner äta upp dem för att minska matsvinnet. Fråga oss gärna vilka produkter som går bra att frysa in.
Varför har ni så konstiga öppettider?
Vi har öppet alla dagar 06:19 - 23:19 för att vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att handla, när du vill. Öppettiderna matchar tunnelbanan och bussar i området för att du ska kunna handla din frukost och ditt kvällssnacks. Våra öppettider är en service till er och vi hoppas kunna förbättra dem ytterligare när efterfrågan uppstår.
Våra öppettider midsommarafton: 06:19 - 18:00
Våra öppettider julafton: 06:19 - 18:00
Övriga dagar 6.19 - 23.19
Hur blir jag klubbmedlem?
Du kan enkelt bli medlem i kassan i samband med ett köp hos oss. Det enda som behövs är ditt personnummer och telefonnummer. Du kan också bli stammis genom att registrera dig här.
Hur går jag med i VIP-klubben?
För att gå med skickar du ett sms med ordet TELEFONPLAN till 71720. Gå med i vår VIP-klubb och få extra erbjudanden varje vecka! Läs mer här.
Jag är pensionär, får jag rabatt hos er?
Vi erbjuder våra pensionärer 5 % rabatt på sina köp hos oss alla helgfria dagar mellan kl 9-11. Rabatten är kopplad på ditt ICA-stammis medlemskap. Visa ditt id kort i kassan så hjälper vi i personalen dig.
Hur hanterar ni mina personuppgifter?
Våra villkor och integritetspolicy hittar du här. För frågor, kontakta oss genom kontaktförmuläret som du hittar under fliken Kontakt
Var hittar jag ketchupen?
Detta är en vanlig fråga. Tro det eller ej men vi har flyttat på ketchupen många gånger för att underlätta, men den tycks inte riktigt ha en logisk plats i vårt butiksvarv. Ketchupen står idag bredvid matoljan. Välkommen in och kika!
Vanliga frågor kring hållbarhet
Vad innebär att en vara är ekologisk?
Det finns en uppsjö av miljömärkningar att hålla reda på. Vi har ett gäng guider som sitter uppe runt om i butiken för att hjälpa dig hitta rätt. Att en vara är ekologisk innebär att den är fri från konstgödsel och bekämpningsmedel. Vissa naturligt förekommande ämnen tillåts dock användas som bekämpningsmedel. Fodret till djuren ska vara ekologiskt och till största delen odlat på den egna gården. Djuren ska få vara utomhus och få utlopp för sina naturliga beteenden. En grundtanke är att djuren ska födas och växa upp på gården, så kallad integrerad produktion.
Varför guidar ni kunden till det som är klimatsmart?
Livsmedelsproduktionen står för en mycket stor del av klimatutsläppen. Många vill minska sitt klimatavtryck men vet inte riktigt hur. Vår skyltning i butiken är ett sätt att guida dig i dessa frågor.
Vad är egentligen klimatsmart?
Generellt skulle vi kunna säga att klimatsmart är att äta upp det du handlat, eller välja produkter med ett utgångsdatum som är tillräckligt bra för dig. Minskat matsvinn är det första steget till klimatsmart och det är ett viktigt och stort steg.
Vad baserar ni era skyltar om klimatsmart på?
Här hittar du hänvisningar till alla källor och data. Du kan också komma direkt till vår källhänvisning genom att scanna QR koden på någon av produkterna med skyltar i butiken.
Vad är det för speciellt med er egna honung?
Vi odlar vår egen honung i samarbete med Gröna Bigården i Vidja. Honungen odlas lokalt i Trosa Skärgård och odlas enligt helt ekologiska metoder. Våra biodlare har ett stort engagemang för miljö och pollinering och de ser till att det finns dragväxter hela säsongen. Biodlingen är långsiktig, enligt ekologiska metoder och med omtanke om friska bin. De sparar alltid lite honung till bina då de skattar eftersom det är väldigt viktigt att bina är starka inför vintervilan. Honungen gör de så lite som möjligt med, i stort sätt från kaka till burk. Allt detta för att honungen ska behålla alla nyttigheter och smaker. Dessutom skattar de flera gånger per år och får därför flera olika smaker/sorters honung. Smakerna kommer i från nektar som bina har varit i.